SUP, SEJLADS OG SJOV

FOR BØRN OG DERES FAMILIER

Lær at sejle og stand up paddle - for børn og unge

Hele familien har det hyggeligt og sjovt sammen, når vi hver torsdag har sejlads og SUP for børn og unge.

Forældre og instruktører i samspil
Jollesejlads og SUP-surf er for unge samt for børn, som følges af en voksen. 
Derudover er der plads til, at resten af familien er med. Vi har udstyr til krabbefiskeri, vi har vandkikkerter, og vi kan lege på land/molesten, og det hele slutter af med fællesspisning. Vi kan lave mad i vores eget klubhus eller på grillen. Organisering af mad mv sker via facebook-siden Optimist/ SUP hygge.

Forældrene skaber og organiserer aktiviteterne på land og på broen, ligesom madlavning går på skift. Alle hjælper hinanden med at rigge udstyr til og rydde op.

Vi har instruktører i både SUP og jollesejlads, der står for de lærende aktiviteter på vandet. Efter behov inddrages forældre i aktiviteter på vandet. Blandt andet som “chauffør” i følgebådene og til vandtilvænning. 

Den medfølgende forældre har det primære ansvar for børnenes sikkerhed inde ved broen. Instruktørerne har ansvaret på vandet. Forældre og instruktører vurderer i fællesskab, hvilke udfordringer barnet er klar til.

Vi har to Ynglinge, som er små kølbåde med plads til tre voksne eller fire unge sejlere plus en instruktør. Her kan de mere øvede sejlere få udfordringer, og vi bruger det også til supplerende oplevelser og læring for både børn og voksne.

FOR YDERLIGERE INFO

Kontakt Lone Rubin  24 24 12 88 for at høre nærmere.

Sæsonstart

Søndag 17. marts havde vi indskrivning i EBIC Svømmehal. 

Sæsonen på havnen starter torsdag den 25. april kl. 17 i klubhuset. Her gør vi klar til at komme på vandet ugen efter. Tilmelding til efterfølgende fællesspisning sker et par dage før via facebook-gruppen

Er du ikke blevet indskrevet endnu, så send en mail.

Sikkerhedsregler og udstyr

Vi skaber tryghed omkring det at være på og i vandet med vandtilvænning og voksenstøtte. I starten kan en voksen være med i jollen og på SUP-brættet. En instruktør/forældre følger med jollesejlerne i en hurtig følgebåd, der kan støtte de nye sejlere og samle dem op, hvis de ryger i vandet – eller guide dem tilbage i jollen. En forældre udpeges hver gang som brovagt – til at holde øje med børnene i havnen og på molen.

Alle bruger som minimum svømmeveste til aktiviteter på og ved vandet. Sejlklubben har veste til udlån, men vi forventer efter nogle gange, at man investerer i eget udstyr. Det er også muligt at låne våddragter til at begynde med. Se mere under praktisk info nedenfor.
Sejlklubben har udarbejdet en sikkerhedsinstruks jf retningslinjer fra Søfartsstyrelsen. Læs sikkerhedsinstruks.

TræningSTIDER I 2019

Torsdage i sejlsæsonen fra 25. april til 3. oktober (undtagen Kr. Himmelfartsdag og juli måned)

Kl. 15.30-18.30: Sejlads for unge og trænede juniorer i zoom-joller, Feva og Ynglinge. (Alle børn har en forældre med det første år)

Kl. 17-18.30: SUP-surf og sejlads i optimistjoller for børn fra 5/7 år og op. (Alle børn har en forældre med)

Kl. 18.30-19: Fællesspisning for børn og deres familier. (Pris 10-20 kr. pr. person. Madlavning går på skift)

Udflugter

Vi laver somme tider små udflugter i optimistjollerne til Ahl, når vejret tillader det. Det er megasjovt at sejle jollerne op på det lave vand og kunne bunde og bade lige midt i Ebeltoft Vig. Vi deltager gerne en gang om året i et stævne eller tager på en længere udflugt med vores udstyr. 

I løbet af sæsonen prøver vi at arrangere sejlture for børnene og deres familier med klubbens øvrige medlemmer i deres sejlbåde. I 2019 har vi planer om at deltage i klubbens udflugt til Langør på Samsø.

Vi har også udflugter for SUP-surferne til strande og en weekendtur i august til Klitmøller – Cold Hawaii.

Se det fulde program

Ud over forsæson og træningsaftner har vi også nogle weekend-arrangementer. Klik på ikonet og se det fulde program.

Praktisk info:

Træning foregår i klubhuset “Bundstokken” i Ebeltoft Skudehavn. Skudehavnen 2A, 8400 Ebeltoft

Hvem: Alle børn ifølge med en voksen. Man kan komme uden en voksen, når man har sejlet mindst en sæson, er fyldt ni år og kan svømme 200 meter. Mindre søskende kan fange krabber mv. 

Vi har ikke nogen egentlig aldersgrænse – det afhænger af modenhed, hvornår man kan sejle. Det vil ofte være når man er 7-9 år. Stand Up Paddling kan man godt begynde med før. Man skal være 5 år for at blive medlem.

Hvad lærer man: Undervisningen tilpasses alder og kompetencer, men målet for sejlerne er, at I lærer at manøvrere for sejl, rigge jollen til og af, binde de nødvendige knob, vigeregler og sikkerhed til søs. Når I kan sejle, vil vi for de interesserede undervise i kapsejlads og taktik. Vi følger Dansk Sejlunions koncept for Diplomsejlerskolen.

SUP-surfere lærer at mestre boardet under forskellige forhold, at bjærge en anden op på et board samt at gebærde sig sikkert på vandet.

Vedligeholdelse: Når sæsonen er slut, forventer vi, at forældre og børn hjælper til med vedligeholdelsesopgaver på joller og udstyr, så det hele er klar til næste sæson. De unge, der sejler Ynglinge skal deltage i forårsklargøring.

Instruktører i 2019:

Joller: 
Martin Sundberg
Jacob Vetter
Kim Stoffregen
Selma

(Stand in: Ane Jorsal og Jørgen Lindman).

SUP: 
Ane Jorsal 
Peter Grauert 
Trine Wad

(Stand in: Lone Rubin )

Pris: Et års medlemskab koster 350 kr. for børn fra 5-17 år, der sejler SUP og/eller jolle. Mindre søskende og søskende, der ikke er på vandet, er gratis. Forældre betaler kun i form af hjælp. Fællesspisning for 10-20 kr./mand. Klik her for indmeldelse
(Voksne og unge medlemmer tilbydes SUP-kursus, hvorefter man kan låne SUP-boards, når klubben ikke bruger dem. Se mere her. Måske vil du som forældre også lære at sejle. Så kan du faktisk gå på sejlerskole onsdag aften. Læs mere om sejlerskolen for voksne.

Bådene: Klubben råder over
– 8 optimistjoller (begynderjollen over alle begynderjoller),
– 3 zoom8 joller (en mere krævende og livlig jolle for større børn)
– 1 Fevajolle (en to-mandsjolle for øvede)
– 2 ynglinge (en mindre kølbåd til 3-4 personer)
– 1 Europajolle
– 2 følgebåde
– 10 SUP boards

Personligt udstyr: For at sejle jolle skal man enten bruge våddragt, jolledragt eller varmt tøj og regnjakke. Temperaturen på vandet er gerne nogle grader koldere end på land! Mange af sejlerne har efter et stykke tid valgt at anskaffe sig en våddragt eller en jolledragt. I kan låne en svømmevest i klubben den første sæson. Det er en god idé at medbringe et ekstra sæt tøj, hvis nu man skulle være uheldig og ryge i baljen.
For at SUP-surfe skal man bruge en våddragt og svømmevest. Vi har lidt til udlån. Når det er rigtig sommervarmt kan man godt SUP-surfe i badetøj.

Regler for selvstændig sejlads

Unge erfarne sejlere, der er medlem af sejlklubben, kan få lov af ungdomslederen til at sejle selvstændigt i joller, på SUP og i klubbens Ynglinge
Se bestyrelsens retningslinjer.

Tak til alle, der har støttet vores børn og unge:

2018:
Fonden Østjylland
Ebeltoft Sparekasses Fond
EDC Aros
Hos Walter

2017:
Rønde Sparekasse
Nationalpark Mols Bjerge
Trygfonden
Friluftsrådet
Fonden Østdjursland
Syddjurs Kommune

støt vores sponsorer, de støtter os!